Fisk i butterdej

Ingredienser ( 4 personer):

  • ca. 400 g lys fisk (eksempelvis torsk, sej eller fladfisk)
  • 150-200 g røget laks i skiver
  • 1 bakke (200 g) flødeost neutral
  • 1 porre
  • 125 g champignon
  • 4 små pakker butterdej
  • 1 æg til pensling
  • Salt, peber

Fremgangsmåde:

Champignon og porre renses, hakkes fint og røres sammen med flødeosten. Butterdejen rulles ud enten til en stor plade eller til 4-6 stykker (hvis retten skal serveres som forret). Den rå fisk lægges på butterdejen og oven på den lægges osteblandingen og oven på denne skiverne af den røgede laks. Butterdejen foldes nu godt omkring indholdet. Brug en gaffel til at trykke siderne sammen. Pensel med pisket æg, og bag nu ca. 20-25 minutter (indtil butterdejen er gylden) ved 215°.

Server med en god salat!

Kan også serveres som forret.

ButterdejButterdej 2Butterdej 3

Leave a Reply