Denne opskrift giver ca. 70-80 småkager.
Du skal bruge:
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 25 g lakridspulver
- 190 g koldt saltet smør
- 250 g rørsukker
- 1 æg
- 65 g tørrede tranebær
Sådan gør du:
- Tag smøret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive blødt.
- Bland hvedemel, bagepulver og lakridspulver.
- Smuldr smørret sammen med melet, indtil det ligner revet ost.
- Tilsæt rørsukker.
- Tilsæt tranebær
- Tilsæt æg og saml dejen.
- Del dejen i to dele og rul hver del ud i en pølse.
- Pak pølserne ind i husholdningspapir.
- Stil dem i fryseren i mindst et par timer, så de bliver næsten frosne (for lettere at kunne skære dem ud).
- Tag de ruller ud, som du vil bage nu, fra fryseren.
- Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
- Skær rullerne i ca. ½ cm tykke skiver, og læg dem på bagepapir på bagepladerne. De vil flyde lidt ud.
- Bag småkagerne i 13-15 minutter, indtil de er sprøde og gennembagte.
- Placer småkagerne på en rist beklædt med bagepapir til afkøling.
Tip: Dejen kan holde længe i fryseren. Så man kan nøjes med at tage de ruller ud, man skal bruge. Og gemme resten til næste gang småkagetrangen melder sig.