Småkager med lakrids og tranebær

Denne opskrift giver ca. 70-80 småkager.

Du skal bruge:

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 25 g lakridspulver
  • 190 g koldt saltet smør
  • 250 g rørsukker
  • 1 æg
  • 65 g tørrede tranebær

Sådan gør du:

  1. Tag smøret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive blødt.
  2. Bland hvedemel, bagepulver og lakridspulver.
  3. Smuldr smørret sammen med melet, indtil det ligner revet ost.
  4. Tilsæt rørsukker.
  5. Tilsæt tranebær
  6. Tilsæt æg og saml dejen.
  7. Del dejen i to dele og rul hver del ud i en pølse.
  8. Pak pølserne ind i husholdningspapir.
  9. Stil dem i fryseren i mindst et par timer, så de bliver næsten frosne (for lettere at kunne skære dem ud).
  10. Tag de ruller ud, som du vil bage nu, fra fryseren.
  11. Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
  12. Skær rullerne i ca. ½ cm tykke skiver, og læg dem på bagepapir på bagepladerne. De vil flyde lidt ud.
  13. Bag småkagerne i 13-15 minutter, indtil de er sprøde og gennembagte.
  14. Placer småkagerne på en rist beklædt med bagepapir til afkøling.

Tip: Dejen kan holde længe i fryseren. Så man kan nøjes med at tage de ruller ud, man skal bruge. Og gemme resten til næste gang småkagetrangen melder sig.

 

 

Leave a Reply