Flæskesteg i ovn

IMG_2428

Ingredienser

  • Flæskesteg
  • Groft salt/ peber
  • 2 gulerødder (skåret i store stykker)
  • 2 løg (skåret i både)

Til sovs

  • Evt fløde eller mælk
  • Evt fond (Touch of Taste)
  • Evt sovsekulør
  • Evt. jævning

 

Fremgangsmåde

Skær sværen i strimler. Det er vigtigt, at man ikke skærer helt ned til kødet, så der ikke siver saft op fra kødet og gør sværen blød. Sørg for at sværen er tør. Gnid derefter flæskestegen ind i groft salt – put ekstra på sværen. Drys også peber på kødet. Hak gulerødder og løg i lidt større stykker. Læg dem i bunden af et ildfast fad – hæld en anelse vand ved. Placér stegen i et ildfast fad med sværen op. Brug grøntsagerne til at støtte stegen, så den ligger jævnt. Sæt stegen ind i en kold ovn. Start ovnen på varmluft 220 grader. Efter ca. 10 min skru ned på 200 graden – normal varme (når stegen er brunet). Stegen skal være i ovnen til den er 60 graden indeni. Hæld væden+grøntsager fra i en skål – blend det med stavblender. Tilsæt evt. fløde og sovsekulør. Så har man en fin brun sovs til sin flæskesteg. Hvis sovsen har brug for mere smag, kan man tilsætte fond. Jævn evt. sovsen. For at gøre sværen sprød: Stil stegen tilbage på det ildfaste fad – denne gang placeret på sølvpapir, så stegen bliver lige/jævn. Sæt den tilbage i ovnen midt under grillen. Tænd grillen i et kort stykke tid. HOLD ØJE MED STEGEN. DEN BLIVER HURTIGT BRÆNDT!

Tag stegen ud af ovnen, og skær stegen ud med det samme.

Server evt. med rodfrugter: Rødbeder, gulerødder og løg skåret i store stykker. Vendt i olie og evt. honning. Bages i ovnen i ca. 40 min 200 grader varmluft.

Tilbehør til rodfrugter: Cremefraiche blandet med purløg i små stykker og revet hvidløg.

One thought on “Flæskesteg i ovn

Leave a Reply