Fyldte spidskål

Ingredienser (4 pers):

  • 2 små spidskål
  • 400 g oksefars
  • lidt olie
  • 1 rødløg
  • 2 porrer
  • ½ squash
  • 2 spsk. paprika
  • 70 g. tomatpuré
  • 1 dl vand
  • salt, peber
  • 50 g. revet parmesan
  • 4 æg

Sådan gør du:

  1. Brun det hakkede oksefars i en gryde med lidt olie.
  2. Hak rødløg fint.
  3. Skær porrer i tynde ringe.
  4. Tilsæt rødløg og porrer, og lad det stege med i et par minutter.
  5. Riv squash på rivejern.
  6. Halvér spidskålene. Pil eller skær 2/3 af de inderste blade ud af spidskålen, så hver halvdel bliver udhulet. Snit det fjernede spidskål fint.
  7. Tilsæt squash og spidskål til oksekødet. Steg et par minutter.
  8. Tilsæt paprika, tomatpuré, vand, salt og peber.
  9. Lad kødfyldet simre i 5-10 minutter.
  10. Lad kødfyldet køle af.
  11. Når det er fuldstændigt kølet af, tilsæt æg og revet parmesan.
  12. Placér de udhulede spidskål i et ildfast fad, og fyld dem med kødfyldet.
  13. Drys med parmesan.
  14. Bag spidskålene ved 180 grader i ca 25-30 minutter.

Leave a Reply