Ingredienser:
- 6. dl. Chokorice (laves bl.a. af Budget)
- 200 g. kogechokolade
- 2 dl. Fløde
- 1 liter vaniljeis
- Pynt: en klat flødeskum, 1 appelsin eller 1 kiwi. Hvis man laver de små portionsanrettede islagkager, er det flot med et kirsebær som pynt.
Fremgangsmåde:
Lav chokoladesovsen, som skal bruges til lagkagebundene. Bræk chokoladen i små stykker. Varm dem op i fløden under konstant omrøring ved meget lavt blus (1 eller 2). Kog sovsen til den er jævn. Bland chokorice i. Bred massen ud på 2 springforme med bagepapir. Sæt springformene i fryseren.
Man kan også vælge at portionsanrette desserten. Lav i så fald små bunde, som lægges sammen 2 og 2. Brug evt. en kop eller lignende til at tegne en cirkel med en blyant. Så er det nemmere at få bundene i til at være samme størrelse. Lav bundene 7-8 cm i diameter (mindre end dem, der ses på billedet her).
Efter minimum 12 timer i fryseren lægger du den ene bund på et lagkagefad. Skær vaniljeisen i nogle tykke skiver, og læg dem på kryds og tværs over bunden. Læg den anden bund over.
Pynt: pisk lidt fløde. Læg en klat i midten. Skær en skive af en appelsin, og sæt den ”i split” i flødeskummet.
Skær af kagen, som var det en lagkage.