Bruscetta med tomat og basilikum

Bruchetta 0Bruchetta2

 

 

 

 

Ingredienser:

  • Ciabattabrød
  • Olivenolie
  • 1 fed hvidløg

Fyld forslag 1:

  • Tomater
  • Rødløg
  • Frisk basilikum
  • Salt + peber

Alternativt forslag til fyld:

  • Avocado (most med en gaffel)
  • Tomater (i små stykker)

Bruchetta

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

Fjern kernerne fra tomaterne, og hak dem groft. Hak rødløg groft. Kom de hakkede tomater og rødløg i en skål og tilsæt friskhakket basilikum, 1 spsk. god olivenolie, et nip salt og lidt peber. Lad blandingen trække 1 times tid. Skær Ciabattabrød i skiver på ca. 1 ½ cm, pensl olivenolie på den ene flade, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem let i oven ved 200 grader i 5-10 minutter. Pil 1 hvidløgsfed, skær det over på midten, og gnid det henover de ristede brødskiver. Læg brødskiverne på et fad, og fordel tomatblandingen ovenpå brødskiverne. Pynt evt. med ekstra frisk basilikum og server straks. Bruschetta kan ikke laves i forvejen, så trænger tomatsaften ned i brødskiverne, og gør brødet vådt.

Alternativt forlag til fyld er at mose en avocado og smøre det på brødet. Put lidt tomat ovenpå.

Bruchetta m avokado

Leave a Reply