Ingredienser:
- Ciabattabrød
- Olivenolie
- 1 fed hvidløg
Fyld forslag 1:
- Tomater
- Rødløg
- Frisk basilikum
- Salt + peber
Alternativt forslag til fyld:
- Avocado (most med en gaffel)
- Tomater (i små stykker)
Fremgangsmåde:
Fjern kernerne fra tomaterne, og hak dem groft. Hak rødløg groft. Kom de hakkede tomater og rødløg i en skål og tilsæt friskhakket basilikum, 1 spsk. god olivenolie, et nip salt og lidt peber. Lad blandingen trække 1 times tid. Skær Ciabattabrød i skiver på ca. 1 ½ cm, pensl olivenolie på den ene flade, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem let i oven ved 200 grader i 5-10 minutter. Pil 1 hvidløgsfed, skær det over på midten, og gnid det henover de ristede brødskiver. Læg brødskiverne på et fad, og fordel tomatblandingen ovenpå brødskiverne. Pynt evt. med ekstra frisk basilikum og server straks. Bruschetta kan ikke laves i forvejen, så trænger tomatsaften ned i brødskiverne, og gør brødet vådt.
Alternativt forlag til fyld er at mose en avocado og smøre det på brødet. Put lidt tomat ovenpå.