Mette Blomsterbergs vaniljekranse (ca. 50 stk.)

IMG_0687 IMG_0688

 

 

Ingredienser:

  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 180 g sukker
  • 200 g smør, saltet og tempereret
  • 1 æg
  • 75 g mandler, blendet til fint mel eller mandelmel
  • 250 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad. Rør vanilje, sukker og det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel. Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt straks ud i vaniljekranse på bagepapir. Alternativt kan man også bruge en gammeldags kødhakker. Brug stjernemønsteret for at skabe det karakteristiske mønster. Bag dine vaniljekranse ved 180° til de er let gyldne – ca. 8-10 min. Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Leave a Reply