Du skal bruge:
- 2,5 dl mel
- 0,5 tsk. bagepulver
- 5 spsk. rørsukker
- 100 g. smeltet smør
- 4 æbler
- 1 dåse kondenseret mælk
- Tilbehør: creme fraiche eller vaniljeis
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 grader. Smør en tærteform (ca. 28 cm). Bland mel, bagepulver og rørsukker i en skål. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen sammen. Pres dejen ud i tærteformen. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær derefter æblerne i smalle både. Fordel æblebådene på tærtebunden i et fint mønster. Hæld den kondenserede mælk over tærten, og sæt fadet i ovnen. Bag i 15 minutter, og sæt temperaturen op til 175 grader. Bag videre i 55 minutter. Altså 1 time og 10 minutter i alt. Servér lun med en kugle vaniljeis eller creme fraiche.