Tines amerikanske æblekage

Ingredienser:

  • 150 g. smør
  • 150 g mel
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 5-6 madæbler
  • Kanel
  • Perlesukker

Sådan gør du:

Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt. Bland smør og sukker til det er en samlet masse. Tilsæt æg og pisk med elpisker.

 

 

 

 

Bland mel og bagepulver, og bland det i dejen.

 

 

 

 

Æblerne skrælles, skæres i både og lægges i et tærtefad (21 cm). Kanel og vaniljesukker drysses over.

 

 

 

 

Fordel dejen over æblerne. Det nemmeste er at bruge 2 skeer til at fordele dejen i små klatter over hele tærten – brug derefter en kniv til at smøre dejen klat.

 

 

 

 

Drys med perlesukker.
Tærten bages ved 180 grader i 40-45 minutter på midterste rille.

 

 

 

 

Tærten serveres lun med creme fraiche!

Leave a Reply