Brunkager

Ingredienser (120-140 stk.):

  • 1½ tsk. potaske
  • ½ dl. vand
  • 250 g. smør eller margarine
  • 200 g. sirup (mørk eller lys – jeg bruger mørk)
  • 200 g. sukker
  • 50 g. hakkede mandler
  • 100 g. appelsinskal
  • 500 g. hvedemel

IMG_6233

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde:
Opløs potasken i vandet.

IMG_6234

 

 

 

 

Smelt smør i gryden.

IMG_6235

 

 

 

 

Tilsæt sukker og sirup og varm forsigtigt op under lavt blus, så sukkeret smelter.

IMG_6239

 

 

 

 

Tag gryden af blusset, og tilsæt den opløste potaske. Hæld massen i en skål, og lad den afkøle i ca. 30 minutter.
Bland mel med de hakkede mandler, appelsinskal og sigtet brunkagekrydderi. Rør det i sukkermassen. Ælt dejen godt og tril den til tykke stænger (diameter ca. 4 cm) eller saml den i en kugle. Stil dejen køligt i ca. 24 timer.

IMG_6245IMG_6247

 

 

 

 

Skær dejen i tynde skiver eller rul den tyndt ud, og udstik små figurer.

IMG_6248IMG_6253

 

 

 

 

Bag kagerne i 8-10 minutter ved 200 grader eller 180 grader varmluft.

IMG_6250

 

 

 

 

Lad kagerne afkøle på rist. Opbevar brunkagerne i en lufttæt dåse.

Leave a Reply