Boller i sur sød sovs

Ingredienser:

Bollerne (18-20 stk.):

 • 500 g. svinefars
 • 1 dl mælk
 • 2 æg
 • 1 tsk. salt
 • ½ peber
 • 1 dl havregryn
 • 1 spsk. mel
 • ca. 3 spsk. rasp

Sovsen:

 • 50 g. smør
 • ca. 2 spsk. mel
 • Vandet som kødbollerne er kogt i. Hvis ikke der er nok – brug alm. vand.
 • ca. 2 ½ dl. eddikesaft (væden fra asieglas)
 • ca. 1 spsk. sukker

Fremgangsmåde: Lav først bollerne: Bland svinefars med alle ingredienserne. Fyld en gryde halvt op med vand + 1½ tsk. salt. Bring vandet i kog. Form farsen til boller med en teske og sænk dem ned i det kogende vand. Skru ned på halvt blus, og lad bollerne koge i ca. 12-15 minutter. Vigtigt!: Gem vandet, som bollerne koger i, til at lave sovsen med.

Boller i sur sød sovs 1

Boller i sur sød sovs 2Boller i sur sød sovs 3

 

 

 

Lav nu sovsen: Smelt smørret. Tilsæt mel, og lav en ”sovsebolle”. Tilsæt vandet, som bollerne kogte i, lidt ad gangen. Sovsen skal være tynd. Tilsæt derefter eddikesaft og sukker. Tilsæt bollerne og lad dem varme med. Tilsæt kun det antal boller, som du regner med at spise samme dag. Hvis bollerne varmes op flere gange, risikerer du, at de smuldrer.

Servér med kartoffelmos.

Leave a Reply