Æbleskiver (ca. 25-28 stk.)

Æbleskiver 3

 

 

 

Ingredienser:

  • 3 dl mel
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. kardemomme
  • 3 ½ dl. kærnemælk
  • 3 æg
  • 50 g. smeltet margarine

Fremgangsmåde:


Mel, natron, kardemomme og sukker røres til en jævning med kærnemælken. Æg tilsættes. Margarine smeltes og tilsættes. Æbleskiverne bages i et æbleskivejern ved jævn varme i ca. 5-6 minutter. Vendes med stikkepind eller gaffel. Det er vigtigt, at man ikke steger æbleskiverne ved for høj varme, da man skal være sikker på, at de får nok stegetid til, at de bliver gennembagt – brug strikkepinden til at mærke efter, om de er bagt tilstrækkeligt. Stik strikkepinden ind i æbleskiven, og hiv den ud igen. Hvis der er dej på pinden, skal de steges i lidt længeret tid.

Serveres med syltetøj og flormelis!

Leave a Reply