Tomatsuppe

Ingredienser (4 personer):

  • Olivenolie til stegning
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 16 tomater
  • 1 liter kyllingefond (2 hønsebouillonterninger + 1 liter kogende vand)
  • Timian
  • Frisk basilikum eller som krydderi
  • 2 dl. fløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Croutoner
  • evt. revet parmesan

Fremgangsmåde:
Skær tomaterne i både, og fjern stilken. Hak løg, hvidløg og gulerødder fint.

img_6129

 

 

 

 

Varm olivenolie op i en gryde. Steg først løg, tilsæt gulerødderne og dernæst hvidløgene.

img_6130

 

 

 

 

Når gulerødderne er bløde, tilsættes tomaterne og kyllingefond. Tilsæt timian og basilikum.

img_6132

 

 

 

 

Lad suppen koge under låg ved svag varme i ca. 20. minutter. Blend suppen, til den er jævn.

img_6133

 

 

 

 

Tilsæt fløde og varm op. Gem evt. lidt fløde, som kan dryppes over suppen ved servering. Det ser rigtigt fint ud. Et frisk basilikumsblad oven på suppen ser også dekorativt ud. Smag til med salt og peber.
Man kan også drysse revet parmesan hen over suppen. Det smager lækkert.
Servér med croutoner.
Kan sagtens fryses.

Leave a Reply