Ingredienser (4 personer):
- Olivenolie til stegning
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 16 tomater
- 1 liter kyllingefond (2 hønsebouillonterninger + 1 liter kogende vand)
- Timian
- Frisk basilikum eller som krydderi
- 2 dl. fløde
- Salt og friskkværnet peber
- Croutoner
- evt. revet parmesan
Fremgangsmåde:
Skær tomaterne i både, og fjern stilken. Hak løg, hvidløg og gulerødder fint.
Varm olivenolie op i en gryde. Steg først løg, tilsæt gulerødderne og dernæst hvidløgene.
Når gulerødderne er bløde, tilsættes tomaterne og kyllingefond. Tilsæt timian og basilikum.
Lad suppen koge under låg ved svag varme i ca. 20. minutter. Blend suppen, til den er jævn.
Tilsæt fløde og varm op. Gem evt. lidt fløde, som kan dryppes over suppen ved servering. Det ser rigtigt fint ud. Et frisk basilikumsblad oven på suppen ser også dekorativt ud. Smag til med salt og peber.
Man kan også drysse revet parmesan hen over suppen. Det smager lækkert.
Servér med croutoner.
Kan sagtens fryses.