Æblekage

Ingredienser (4 personer)

  • Æblemos af 1,5 kg æbler
  • Makroner
  • Kagerasp
  • 2,5 dl. fløde
  • Revet chokolade til pynt
  • 8 orangegrene eller chokoladekringler

 

Se hvordan du laver æblemos her.

Se hvordan du laver kagerasp her.

Æblekagen kan anrettes i en stor skål eller portionanrettes i små serveringsskåle.

Fremgangsmåde:
Anret lagvis i glasskål eller små serveringsskåle: Æblemos, kagerasp og knuste makroner (ca. 3 lag i alt). Fyld op, så der er ca. 1 cm til kanten, så der også er plads til flødeskum.
Stil æblekagerne i køleskabet med husholdningsfilm over i mindst 30 minutter, så de kan trække.
Pisk flødeskum, og fordel over kagerne. Riv chokoladen hen over flødeskummet, så kagen bliver fint pyntet. Dekorér med 2 orangegrene i hver kage.

aeblekage-2

 

 

 

 

I stedet for portionsanretning, kan man også servere æblekagen i en stor skål, som på billedet herunder:

Æblekage

Leave a Reply