Ingredienser (4 personer)
- Æblemos af 1,5 kg æbler
- Makroner
- Kagerasp
- 2,5 dl. fløde
- Revet chokolade til pynt
- 8 orangegrene eller chokoladekringler
Se hvordan du laver æblemos her.
Se hvordan du laver kagerasp her.
Æblekagen kan anrettes i en stor skål eller portionanrettes i små serveringsskåle.
Fremgangsmåde:
Anret lagvis i glasskål eller små serveringsskåle: Æblemos, kagerasp og knuste makroner (ca. 3 lag i alt). Fyld op, så der er ca. 1 cm til kanten, så der også er plads til flødeskum.
Stil æblekagerne i køleskabet med husholdningsfilm over i mindst 30 minutter, så de kan trække.
Pisk flødeskum, og fordel over kagerne. Riv chokoladen hen over flødeskummet, så kagen bliver fint pyntet. Dekorér med 2 orangegrene i hver kage.
I stedet for portionsanretning, kan man også servere æblekagen i en stor skål, som på billedet herunder: