Stegte kyllingelår med gulerødder i brombær-vinaigrette

Ingredienser (4 personer):

  • 4 hele kyllingelår
  • 600 g. gulerødder
  • 125 g. brombær

Marinade til kyllingen:

  • salt fra en citron (ca. ½ dl)
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 2 spsk. grofthakket persille
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt

Fremgangsmåde:
Rens kyllingestykkerne. Bland marinaden.

2

 

 

 

 

Hæld marinaden i en frysepose, og put kyllingestykkerne i posen, så marinaden fordeles godt over kyllingestykkerne. Læg posen i køleskabet et par timer.

3

 

 

 

 
Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad. Drys salt og peber over. Steg dem i ovnen i 30-35 minutter ved 180 grader.

4

 

 

 

 
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Steg dem på pande i lidt olivenolie i ca. 10 minutter, så de stadig har et sprødt bid. Tilsæt brombær lige inden servering.

5

 

 

 

 

Server med kartofler og cremefraiche dip.

1

Leave a Reply