Gammeldags jordbærkage

IMG_2680IMG_2682IMG_2689

Ingredienser:

  •  ca. 400 g (frosne) jordbær
  • ca. 1/2 dl sukker
  • ca. 2 tsk. kartoffelmel (til jævning)

Kagerasp:

  • 10-20 g. smør
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  •  1½ dl sukker

 

  • Makroner
  • Fløde
  • Evt. chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

Jordbærgrød: De frosne jordbær puttes i gryde. Sukkeret drysses over de frosne jordbær, der optøs i gryden i ca. 3-4 timer – eller natten over. Jordbærrene varmes langsomt op ved laveste blus under låg i ca. 45 minutter, til bærrene begynder at simre og kan piskes ud med et piskeris. Jordbærrene jævnes med kartoffelmel oprørt i ca. 1 – 1 1/2 dl vand. (Jævning: Når jordbærrene er kogt igennem, tages gryden af varmen. Jævningen hældes straks i under omrøring. Jordbærgrøden sættes igen over varmen og røres igennem – max 10 sekunder. Vent til de første kogebobler viser sig. Så kan du fornemme, om det har den rette konsistens)

IMG_2685

 

 

 

 

Kagerasp: Smør smeltes på panden (må ikke blive brun). Havregryn + sukker blandes og hældes på panden. Massen vendes konstant rundt med en grydeske eller paletkniv, indtil den ændrer farve (ca. 15 – 20 min). Varmepladen skal være på “jævn” varme. (Raspen kan gemmes i et lukket glas eller dåse i 1-2 måneder.)

Når jordbærgrøden er afkølet, lægges den sammen med rasp og makroner. Start med grøden. Jordbærkagen pyntes med flødeskum og evt. revet chokolade eller små “klatter” frugtgele.

Man kan også anrette kagen portionsvis i glas.

IMG_4928

Leave a Reply