Croutoner kan bruges både i salater og i supper.
Ingredienser
- 1 ciabattabrød
- 9 spsk. olivenolie
- 3 spsk. raspolie
- 2-3 fed hvidløg
- Salt+peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær brødet ud i tern.
Kom brødstykkerne i en skål.
Bland de to slags olie. Brug en god olivenolie, da det primært er denne, der giver den gode smag. Tilsæt revet hvidløg. Tilsæt en pæn mængde salt og peber, og hæld blandingen over brødternene. Rør godt rundt så alle croutonerne bliver vendt i olien.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld croutonerne ud på pladen, så de ligger i ét lag.
Bag croutonerne i ovnen i 5-10 minutter efter smag. Croutonerne kan serveres lune eller kolde.
De kan fint holde sig sprøde i nogle dage, hvis de opbevares i lufttæt beholder.
Pingback: Tomatsuppe | Lenes opskrifter