Du skal bruge:
- ½ polynesisk vaniljestang
- 180 g sukker
- 200 g smør, saltet og tempereret
- 1 æg
- 75 g mandler, blendet til fint mel eller mandelmel
- 250 g hvedemel
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen på den lange led.
- Skrab kornene ud med en lille kniv.
- Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad.
- Rør vanilje, sukker og det stuetempererede smør sammen.
- Tilsæt ægget og rør det godt ind i blandingen.
- Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør indtil dejen er ensartet.
- Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl.
- Sprøjt straks dejen ud i vaniljekranse på bagepapir. Alternativt kan en gammeldags kødhakker bruges.
- Brug stjernemønsteret for at skabe det karakteristiske mønster.
- Bag vaniljekransene ved 180 °C, indtil de er let gyldne, ca. 8-10 minutter.
- Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på en bagerist.
- Opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Forkæl dig selv med klassiske vaniljekranse! Perfekte til jul eller som en sød snack året rundt!

