Mette Blomsterbergs vaniljekranse (ca. 50 stk.)

IMG_0687 IMG_0688

 

 

 

 

Du skal bruge:

  • ½ polynesisk vaniljestang
  • 180 g sukker
  • 200 g smør, saltet og tempereret
  • 1 æg
  • 75 g mandler, blendet til fint mel eller mandelmel
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led.
  2. Skrab kornene ud med en lille kniv.
  3. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  4. Rør vanilje, sukker og det stuetempererede smør sammen.
  5. Tilsæt ægget og rør det godt ind i blandingen.
  6. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør indtil dejen er ensartet.
  7. Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl.
  8. Sprøjt straks dejen ud i vaniljekranse på bagepapir. Alternativt kan en gammeldags kødhakker bruges.
  9. Brug stjernemønsteret for at skabe det karakteristiske mønster.
  10. Bag vaniljekransene ved 180 °C, indtil de er let gyldne, ca. 8-10 minutter.
  11. Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på en bagerist.
  12. Opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Forkæl dig selv med klassiske vaniljekranse! Perfekte til jul eller som en sød snack året rundt!

Leave a Reply