Jordbærtærte

Ingredienser (6 personer):

Mørdej:

 • 150g. mel
 • 100g. smør
 • 50 g. sukker
 • ½ æg

Fyld:

 • 100 g. smør
 • 100 g. sukker
 • 100 g. revet marcipan
 • ½ æg

Creme:

 • 2,5 dl. mælk
 • ½ dl. pose kagecreme (Dr. Oetker)
 • 2,5 dl. piskefløde (knap så meget efter min smag)

 

 • 500 g. jordbær
 • 100 g. smeltet mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Dej: Tag smør ud af køleskabet lidt før det skal bruges, så det blødes op. Skær smørret i mindre stykker, og bland det med sukker.  Slå ægget ud i en tallerken, så er det nemmere at dele i en halv. Tilsæt mel, og tilsæt æg efterhånden som du ser, hvor meget dejen kan sluge. Dæk skålen med film, og sæt den i køleskabet i en time. Imens dejen står i køleskabet, kan du blande fyldet. Efter en time i køleskabet kan dejen rulles ud og lægges i et tærtefad. Fyldet skal oven på dejen, så du behøver ikke bekymre dig om udseende.  Fordel fyldet over dejen. Bag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skru evt. lidt ned for varmen de sidste 5 minutter. Afkøl kagen, og pensel den med smeltet chokolade.  Lad chokoladen stivne. Lav cremen ved at piske kagecremepulver med mælk sammen med en elpisker. Stil cremen i køleskabet til afkøling i min 20 minutter til den er blevet tyk. Pisk fløden til flødeskum, og vend det i cremen. Fordel cremen over tærten. Vask jordbærrene, og skær dem i halve. Fordel dem ud over kagen. Smelt evt. noget ribsgele, og hæld det over tærten (gele kan varmes i mikroovn).

Jordbærkage1Jordbærkage2Jordbærkage3Jordbærkage5

Leave a Reply