Ingredienser:
- Tærtebund
- 450 g hakket oksekød
- 2 løg, finthakket
- 1 rød peberfrugt i meget små tern
- 4 hvidløg, knust og finthakket
- salt, friskkværnet peber
- lidt frisk timian, finthakket
- lidt græsk krydderiblanding fra Santa Maria
- olie til stegning
- 1 dåse hakkede tomater, godt afdryppede
- 150 g god feta, brækket i mindre stykker
- 3 æg
- 1½ dl madlavningsfløde 7%
- 50 g kalamataoliven uden sten
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Smør en tærteform, og tryk dejen ud i formen. Prik dejen godt over det hele med en gaffel . Forbag tærten i ca. 5 minutter. Varm olie op i en gryde og sauter løgene, til de bliver klare og bløde. Tilsæt hakket kød, steg og rør i det, til det bliver grynet. Tilsæt peberfrugt og hvidløg, krydr med salt, friskkværnet peber, timian og græsk krydder, lad det stege i et par minutter under omrøring. Smag til og tag det af varmen, lad det køle lidt af. Kom det let afkølede fyld i den forbagte tærteform. Fordel de afdryppede tomater ovenpå. Kom fløde, æg og groft smuldret feta i en foodprocessor eller blender, og kør til det bliver en glat masse. Tilsæt oliven og friskkværnet peber, kør et øjeblik mere. Hæld feta-/flødeblandingen over kødfyldet og sæt tærten tilbage i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Tag tærten ud og lad den sætte sig i 10 minutter, inden den serveres.