Ingredienser:
- 2-3 stilke bladselleri
- ½ lille knoldselleri, revet
- 2 gulerødder, revne
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 1 løg, finthakket
- olivenolie til stegning
- 300 g hakket oksekød
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 2 tsk. tørret oregano
- salt og peber
- et nip sukker
- 1 squash
- 2 friske mozzarellaer
- 100 g ruccolasalat
Fremgangsmåde:
Sautér bladselleri, knoldselleri, gulerødder, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kødet i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med oregano, salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter. Smag til.
Skær imens squashen i ca. ½ cm tynde, aflange skiver. Kom lidt af kødsaucen i et ovnfast fad. Læg et lag med squash, mere kødsauce, et lag squash, mere kødsauce, 1 mozzarella i skiver, squash og til sidst kødsauce. Top med den sidste mozzarella i skiver.
Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 35-40 minutter, eller til osten er gylden. Servér straks toppet med ruccola.
TIP: Du kan også bruge squash i stedet for aubergine. Giv da lasagnen lidt længere tid i ovnen – ca. 25-30 minutter.