Aubergine Lasagne

Ingredienser:

  • 2-3 stilke bladselleri
  • ½ lille knoldselleri, revet
  • 2 gulerødder, revne
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 løg, finthakket
  • olivenolie til stegning
  • 300 g hakket oksekød
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 2 tsk. tørret oregano
  • salt og peber
  • et nip sukker
  • 1 squash
  • 2 friske mozzarellaer
  • 100 g ruccolasalat

 

Fremgangsmåde:

Sautér bladselleri, knoldselleri, gulerødder, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kødet i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med oregano, salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter. Smag til.

Aubergine lasagne 1

Aubergine lasagne 2Aubergine lasagne 3

 

 

 

Skær imens squashen i ca. ½ cm tynde, aflange skiver. Kom lidt af kødsaucen i et ovnfast fad. Læg et lag med squash, mere kødsauce, et lag squash, mere kødsauce, 1 mozzarella i skiver, squash og til sidst kødsauce. Top med den sidste mozzarella i skiver.

Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 35-40 minutter, eller til osten er gylden. Servér straks toppet med ruccola.

TIP: Du kan også bruge squash i stedet for aubergine. Giv da lasagnen lidt længere tid i ovnen – ca. 25-30 minutter.

Leave a Reply