Porre-kartoffelsuppe

Ingredienser (4 personer):

  • 10 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 500 g kartofler i små tern
  • 2-3 porrer i ringe – den hvide del (ca. 350 g)
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk. groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • Bacon som pynt

 

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min. Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20 min. – eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen til den er jævn – enten med en stavblender eller i en almindelig blender. Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.

Lav bacondrys ved at stege bacon i mikrobølgeovn. Læg baconskiver i ét lag på en tallerken. Læg et dobbeltfoldet stykke køkkenrulle henover. Steg i mikrobølgeovn i ca. 4 minutter (stegetiden afhænger af mikrobølgeovnen, så forsøg dig med et minut ad gangen). Smuldr baconskiverne og server ”on the side”, så bacondrysset er sprødt, når det drysses over suppen.

Server suppen med et godt stykke flute!

Leave a Reply