Gulerods-pastinakmos med ristet hvidløg og ost

IMG_2376

Ingredienser (4 personer)

  • 750 g gulerødder, skrællede
  • 400 g. pastinakker, skrællede
  • salt og peber
  • 5-6 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 200 g. revet cheddar

Fremgangsmåde

Skær gulerødder og pastinakker i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand i ca. 30 min. Hæld vandet fra, og damp dem tørre over svag varme i 5 min. Mos grøntsagerne med en elpisker eller pres dem gennem et kartoffelmosjern. Smag mosen til med salt og peber. Skær hvidløgene i tynde skiver, og rist dem gyldne i olivenolie. Rør halvdelen af hvidløgene og osten i mosen, og drys resten hen over ved servering.

Tip: Smager fantastisk til stegt fjerkræ, gris, lam og okse.

Leave a Reply