Bøf Stroganoff med blomkålsmos

Ingredienser (6 personer)

  • skært oksekød eller okseklump (ca. 150 g. kød pr. portion)
  • stor bakke champignon (500g)
  • 3 store løg
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat (140g)
  • 3 oksebouillonterninger
  • 3. spsk. Paprika
  • salt/peber
  • 1 spsk. Sennep
  • 0,5 liter vand
  • 4 laurbærblade
  • ½ liter fløde
  • Jævning

Fremgangsmåde

Puds okseklump og skær kødet i strimler eller små stykker. Svits kødet i gryde til det er brunt hele vejen rundt – drys salt + kværnet peber over.
Snit løg og svits dem i lidt smør med bouillonterningerne i en separat gryde. Tilsæt champignon i kvarte, og lad dem svitse med. Tilsæt paprika. Tilsæt dernæst tomatkoncentrat og sennep. Hæld kødet med saft over i gryden. Tilsæt vand og kog op. Tilsæt laurbærblade. Læg låg på gryden og lad simre i 3-4 timer. I starten skal du fjerne den skum, der formes i gryden med en ske. Det er affaldsstoffer, der dannes fra kødet. Når stegetiden er gået, tilsætter du fløden. Lad sovsen simre ca. 10 min mere, og jævn derefter sovsen. Fisk laurbærbladene op (dem spiser man ikke), og smag til!

 

Server med blomkålsmos, mos af søde kartofler eller kartoffelmos

Leave a Reply