Ingredienser (ca. 8 portioner):
- 150 g. mørk chokolade
- 150 g. sukker
- 150 g. smør
- 10 pasteuriserede æggeblommer
- 6 pasteuriserede æggehvider
- Smør til springform
Tilbehør: Vaniljeis og pistacienødder
Fremgangsmåde:
Smelt chokolade, smør og sukker over vandbad, og rør engang imellem indtil chokoladen er smeltet.
Tag skålen fra varmen og tilsæt æggeblommerne og pisk det sammen til en blank chokolademasse med et piskeris.
Pisk æggehviderne helt stive med elpisker, og vendes forsigtigt i massen med en dejskraber. Smør en springform (24 cm). Hæld halvdelen af chokolademassen i, og bag kagen ved 180 grader i ca. 20 min. Den vil vokse enormt under bagningen, men vil falde helt sammen, når den kommer ud. Dette er meningen. Lad kagen køle helt af, før du fordeler resten af chokolademassen ovenpå. Drys evt. med kakao og servér med vaniljeis og pistacienødder.