Torskeret med creme fraiche-sauce

Ingredienser (6-8 pers.):

  • 1 kg kold kogt torsk

Kogelagen:

  • 1 l vand
  • 4 spsk. eddike
  • 3 tsk. groft salt
  • 4 laurbærblad
  • 20 peberkorn

Cremefraichesauce:

  • 3½ dl cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
  • 2 spsk. mild sød sennep
  • ½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. bearnaiseessens
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl piskefløde 38%, pisket til et let skum
  • 100 g rejer
  • 100 g kaviar
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 lille bakke klippet frisk karse

Tilbehør: 300 g flutes

Fremgangsmåde:

Kog torsken: Lav først kogelagen ved at koge vand, eddike, salt, laurbærblade og peberkorn i et par minutter i en gryde. Put de frosne torskefileter ned i lagen, og lad dem koge et par minutter. Tag så torsken af varmen, og lad dem afkøle, mens de ligger i vandet.

Torskeforret 1

 

 

 

 

Anret torsken i et fad. Bland cremefraichesauce ved at røre cremefraiche sammen med de øvrige ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen til, og hæld den over torsken. Fordel herover rejer, kaviar, æg skåret i skiver samt karse.

Torskeforret 2Torskeforret 5

 

 

 

 

Server med flutes!

Leave a Reply