Vandbakkelser

Ingredienser (8-10 stk.):

  • 75 g. margarine
  • 1 ½ dl. mælk
  • 3 æg
  • 2 dl. kogende vand

Fyld:

  • Flødeskum og hindbærsyltetøj
  • Evt. lidt flormelis til at drysse over vandbakkelserne inden servering

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde. Tilsæt mel. Tilsæt derefter kogende vand – lidt ad gangen. Vend det rundt, til du får en glat bolle. Hæld dejen over i en skål til afkøling. Når dejen er afkølet, blandes æggene i. Det er vigtigt, at du ikke rører i dejen – æggene skal vendes i. Brug en ske til at sætte vandbakkelserne på en bageplade beklædt med bagepapir. Vandbakkelserne sættes umiddelbart efter i ovnen, da de ikke må stå ude længe, inden de bages. Vandbakkelserne bages 25 minutter ved 210 grader. Ovnen slukkes nu, og vandbakkelserne står endnu 25 minutter i slukket ovn. Det er vigtigt, at ovnen på intet tidspunkt åbnes – så falder de sammen. Efter 25 minutter i slukket ovn, kan du tage vandbakkelserne ud.  Vandbakkelserne skæres over som boller og fyldes med flødeskum og hindbærsyltetøj. Drys evt. med flormelis over vandbakkelserne.

Vandbakkelser Vandbakkelser 2Vandbakkelser 4

Leave a Reply