Figenbrød

Ingredienser (ca. 130 stk.):

  • 1 kg figner
  •  1 dl madeira
  •  250 g. marcipan
  •  200 g. flormelis
  •  4 spsk. kakao
  •  200 g. overtrækschokolade

Pynt:

  •  Ca. 70 mandler
  • Krymmel

 

Fremgangsmåde:

Stilk og blomst skæres af fignerne, og de deles på midten. Fignerne lægges i en skål og overhældes med madeiraen. Lad fignerne stå køligt en dag eller to. Marcipanen skæres i små blokke og hakkes sammen med fignerne i en kødhakker. Flormelis og kakao blandes sammen og blandes derefter i figenmassen. Ælt dejen godt sammen med hænderne – brug evt. lidt flomelis, hvis dejen bliver for fedtet. Form dejen til en firkant, og skær figendejen i strimler, så de kan rulles med fingrene. Brug en kagerulle til at gøre dem flade med. Skær dem i små stykker på ca. 2 cm. x 1,5 cm. Skyl kniv engang imellem, så den klistrede kniv ikke gør kanterne flossede. Smut og flæk mandlerne over på midten. Smelt chokolade over vandbad. Brug 2 gafler til at dyppe figenbrødene i chokoladen. Der skal chokolade på toppen og på siderne – ikke på bunden. Placér figenbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir. Pynt med mandel eller krymmel, inden chokoladen størkner. Stil figenbrødene et køligt sted, og lad chokoladen størkne, inden de kan nydes.

Figenbrød Figenbrød 2Figenbrød 3Figenbrød 4 (2) Figenbrød 4

Leave a Reply