Opbagt brun sovs

Ingredienser:

  • 50 g. margarine
  • 3 spsk. mel
  • 4 dl. sky (fra steg)
  • 1 dl. fløde eller mælk
  • Sovsekulør
  • Ribsgelé

Fremgangsmåde:

Smelt margarine, og tilsæt mel. Rør til der dannes en bolle. Det er mængden af mel, der afgør, hvor stor en mængde sovs der er. Klargør skyen ved at tage fedtet fra med en ske. Dernæst hældes skyen gennem en si, så kødrester sorteres fra. Tilsæt nu skyen til smørbollen. Det er skyen, der giver god smag, så man kan næsten ikke tilsætte for meget af det. Hvis ikke man har nok sky, kan bouillonvand tilsættes. Tilsæt også fløde eller mælk for at gøre sovsen glat. Tilsæt sovsekulør for at gøre sovsen brun. Tilsæt ribsgelé, for at give sovsen en god og skarp smag.

Leave a Reply