Stuvede hvidkål

Ingredienser:

  • ½ hvidkålshoved
  • Grøntsagsterning
  • Mælk
  • Mel
  • Margarine
  • Sukker og kanel

Fremgangsmåde:

Hvidkålen snittes fint, og puttes i en gryde. Hæld vand i gryden, så kålene lige dækkes. Tilsæt en terning. Kog kålene i ca. 10-15 minutter. Hæld kålene op i et dørslag/si. Lav den opbagte mælkesovs: Smelt ca. 50 g. margarine i en gryde. Tilsæt ca. 3 spsk. mel, til du får en samlet masse (ikke en bolle). Tilsæt ca. 3 dl. mælk lidt ad gangen, til sovsen er tilpas. Den må ikke være for tynd. Hver gang du tilføjer mælk, skal du vente til sovsen er ”boblet op”, til du tilsætter mere mælk. Tilsæt ca. ½ tsk. salt.

NB! Sukker blandet med kanel drysses over de stuvede hvidkål.

Servér med frikadeller eller medisterpølse.

Stuvede hvidkål 1Stuvede hvidkål 2

Leave a Reply