Blødende chokoladekage

Blødende chokoladekage

 Ingredienser (6 personer)

  • 125 g smør
  •  Evt. lidt smør til at smøre formene
  •  125 g mørk chokolade
  •  4 æg
  •  75 g sukker
  •  40 g mel
  •  6 muffinsforme (silikoneforme fungerer fint)
  •  florsukker til pynt
  •  evt. en god is
  •  Frugt (eksempelvis jordbær eller melon)

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°.
Smelt smør og chokolade i samme skål over vandbad. Pisk æg og sukker sammen til det er skummende (det kræver, at man pisker med elpisker i et godt stykke tid), tilsæt mel.
Rør smeltet chokolade og smør sammen til en homogen masse, og hæld blandingen i dejen. Rør sammen til dejen er ensartet.
Fordel dejen i formene. Bag kagerne i 6 min., og lad dem afkøle i 5-6 min. før de tages ud af formene og serveres.
Hjertet af en blødende chokoladekage skal meget gerne være flydende. Drys med lidt florsukker.
Værn om den bløde midte Dejen til blødende chokoladekage kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl, til de skal bages. Blødende chokoladekage bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt ned, forsvinder den bløde midte.

Server blødende chokoladekage med din yndlingsis til. Det er meget delikat at servere en dessert, hvor det varme møder det kolde.

Blødende chokoladekage smager godt med jordbæris samt jordbær.

Leave a Reply