Daim-islagkage

IMG_5041 IMG_5043

Ingredienser:

Bund:

  • 3 æggehvider
  • 150 g. sukker
  • 150 g. mandler

Fyld:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g. sukker
  • ¼ piskefløde
  • 2 dobbelte daim

Pynt:

  • 1 dobbelt daim

 

Fremgangsmåde:

Lav først bunden. Pisk æggehvider og sukker med en el-pisker. Smut mandlerne, og hak dem i en hakkemaskine. Vend dem i dejen. Hæld dejen i en velsmurt springform (24 cm) og bages ved 175 grader i 30 minutter. Tag bunden ud af ovnen, og lad den afkøle i springformen i mindst en time. Lav nu isen. Hak 2 dobbelte daim. Pisk æggeblommer med sukker. Pisk fløden godt stiv, og bland den i. Vend forsigtigt de hakkede daim i. Når bunden er hel kold, kan man hælde isen over bunden. Drys med hakket daim oven på islagkagen. Dæk kagen med folie, og stil den i fryseren i mindst 7 timer inden servering. Tag kagen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.

NB! Islagkagen kan sagtens laves flere dage inden servering, hvilken gør den til en praktisk gæste-kage.

Daim

Leave a Reply