Grøntsagsgratin

IMG_0674

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 125 g. champignon
  • 4 gulerødder
  • Broccoli
  • 80 g. smør
  • 1 ½ dl. mel
  • 2 dl mælk
  • 4 æg
  • salt+peber+rasp

Fremgangsmåde:

Broccoli deles i mindre buketter og gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Broccoli og gulerødder koges i letsaltet vand. Champignon skæres i skriver og steges på pande. Smelt smøret i en lille gryde og bag op med mel. Vent til du får en bolle ud af dejen. Varm mælken op til kogepunkt. Hæld den i lidt ad gangen, men du rører i gryden. Rør indtil massen en blank. Put massen i en skål, og lad den køle af. Del æggene. Tilsæt æggeblommerne en af gangen. Tilsæt salt + peber. Pisk hviderne, og bland halvdelen af hviderne i dejen. Sørg for at hviderne har blandet sig godt med dejen. Put alle grøntsagerne i dejen, og vend dem godt rundt. Bland resten af hviderne i. Smør et ildfast fad, og drys med rasp. Hæld dejen deri, og drys med rasp ovenpå. Bag retten i ovnen ved 160 grader i ca. 50 minutter.

NB! Retten smager også godt med blomkål og gulerødder.

Leave a Reply