Ingredienser:
- 125 g. champignon
- 4 gulerødder
- Broccoli
- 80 g. smør
- 1 ½ dl. mel
- 2 dl mælk
- 4 æg
- salt+peber+rasp
Fremgangsmåde:
Broccoli deles i mindre buketter og gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Broccoli og gulerødder koges i letsaltet vand. Champignon skæres i skriver og steges på pande. Smelt smøret i en lille gryde og bag op med mel. Vent til du får en bolle ud af dejen. Varm mælken op til kogepunkt. Hæld den i lidt ad gangen, men du rører i gryden. Rør indtil massen en blank. Put massen i en skål, og lad den køle af. Del æggene. Tilsæt æggeblommerne en af gangen. Tilsæt salt + peber. Pisk hviderne, og bland halvdelen af hviderne i dejen. Sørg for at hviderne har blandet sig godt med dejen. Put alle grøntsagerne i dejen, og vend dem godt rundt. Bland resten af hviderne i. Smør et ildfast fad, og drys med rasp. Hæld dejen deri, og drys med rasp ovenpå. Bag retten i ovnen ved 160 grader i ca. 50 minutter.
NB! Retten smager også godt med blomkål og gulerødder.