Jordskokkesuppe

IMG_4940

 

 

 

Ingredienser:

  • 2 skalotteløg
  • 1 bagekartoffel, skrællet
  • 250 g. jordskokker
  • 1 timiankvist (eller bare timian-krydderi)
  • 3/4 hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • evt. 3-4 jordskokker til chips

Fremgangsmåde:

Pil og hak løgene. Skræl og skær jordskokkerne og kartoflen i små terninger. Kog dem i hønsebouillon med timiankvisten i ca. 20 minutter, til de er møre.
Fjern timiankvisten og blend suppen til den er cremet. Tilsæt fløde og kog i 2 minutter.Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med brød til. Pynt evt. suppen med jordskokkechips.

Jordskokkechips:

Skræl jordskokkene og skær dem i meget tynde skiver. Hæld dem i en pose sammen med olivenolie. Ryst posen til olivenolien er godt fordelt. Læg jordskokkeskiverne i ét lag på en bageplade med bagepapir. Drys salt over. Bag i ovnen i ca. 20 minutter ved 225 grader.

IMG_4937

 

 

 

 

Leave a Reply