Ingredienser:
- 4 store søde kartofler
- 1 pakke bacon
- En håndfuld champignon
- 4 soltørrede tomater
- 4 spsk. Smør
Topping
- Karse
- 1 dl. solsikkekerner
- radisser
Fremgangsmåde:
Vask og skrub kartoflerne rigtig godt og tør dem godt, evt. med et tørt viskestykke. Skær et kors øverst på en af langsiderne og bag dem på en bageplade ved 200 grader i ca. 40-50 minutter (afhængig af størrelse)
Rist solsikkekernerne på en tør pande og lade dem afkøle. Skær champignon og bacon i mindre stykker, og steg dem på en pande. Skær de soltørrede tomater i meget små stykker og rør dem sammen i en skål med champignon og bacon.
Når kartoflerne er færdige, trækker du forsigtigt i flipperne fra korset og fjerner noget af kødet, så der er plads til fyldet. Put herefter 2 spsk .smør i hver kartoffel og lad det smelte lidt.
Fyld din bacon/champignon/tomat blanding i kartoflerne, top med karse, solsikkekerner, evt. radiser og servér med det samme til noget kød eller salat.