Marengo-kylling

IMG_4707

Ingredienser (4 personer):

  • 225 g. kyllingebryst
  • 4 skalotteløg
  • Salt, peber, estragon
  • 3,5 dl. hvidvin + 3 dl vand
  • 2 hønse-bouillonterning
  • 400 g. champignon
  • 2,5 dl. fløde
  • 2 tsk. maizena (majsstivelse)
  • Smør, olie
  • Ris

Fremgangsmåde:

Kyllingebryst skæres i rimelige stykker. Brunes i smør og olie i en tykbundet gryde. Når kyllingestykkerne har taget farve hele vejen rundt, tilsættes skalotteløgene fint hakkede. Disse svitses med til de er klare. Drys salt, peber + estragon over. Hæld hvidvin og vand over. Tilsæt bouillonterningerne, og lad det simre ved svag varme i ca. 45 minutter. Skær champignon i skiver. Steg dem på en pande med olie og smør. Drys salt over, efter de er stegt. Efter 45 minutter tilsættes fløden. Kog op. Jævn med maizena.

Servér med basmati-ris.

Leave a Reply