Tzatziki

Tzatziki Tzatziki2

 

 

 

Ingredienser (4 personer):

  • 2 skrællede agurker uden kerner
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1½ dl græsk yoghurt 10%
  • 1 tsk. Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Tørret mynte (eller evt. frisk mynte – hakket groft)
  • 1 knivspids sukker

Fremgangsmåde:

Riv agurken groft og kom den i en si. Lad overflødig saft løbe af. Pres evt. lidt med bagsiden af en grydeske. Pil hvidløgene. Pres dem og drys salt over dem. Mos hvidløgspastaen godt sammen. Bland agurk og hvidløgspasta med de øvrige ingredienser, og lad tzatzikien stå og trække i køleskabet i mindst halvanden time inden servering (jo længere den trækker, jo stærkere bliver den). Dryp lidt olivenolie over, og pynt evt., med et par friske mynteblade.

Leave a Reply