Hindbærsnitter

 Hindbærsnitter 3

Ingredienser:

  • 200 g. margarine
  • 100 g. sukker
  • 250 g. mel
  • 8. dl flormelis
  • 10 tsk. Kogende vand
  • Frysetørret hindbær til pynt

Fremgangsmåde:


Margarine og sukker rørets sammen med en ske. Mel tilsættes, og dejen røres først med elpisker til dejen er jævn og dernæst med fingrene, til den er samlet. Læg et stk. bagepapir på bordet. Bred dejen ud på bagepapiret. Læg et andet stykke bagepapir hen over dejen, og rul nu dejen ud med en kagerulle. Sørg for at dejen har ens tykkelse over det hele. Placér bagepapiret med dejen på en bageplade, og bag kiksebunden i ovnen i ca. 10 min ved 200 grader på anden-nederste rille. Mens dagen er i ovnen kan du lave glasuren. Lav glasuren ved at flomelis sammen med kogende vand (prøv dig frem med én teskefuld vand ad gangen – der skal mindre i, end du tror!) Tag pladen ud af ovnen. Gå straks i gang med at færdiggøre hindbærsnitterne. Hvis kiksebunden når at køle for meget af, vil den smuldre, når man skærer den ud. Skær dejen midt over, så der bliver 2 lige store stykker. Smør hindbærsyltetøj på den ene del. Læg hindbærsnitterne sammen ved at bruge bagepapiret til at trække den ene del af kiksebunden hen over den anden del. Fordel glasur over kagen. Smør glasuren ud med en bredbladet kniv. Drys med frysetørret hindbær inde glasuren størkner. Skær hindbærsnitterne ud i passende størrelser med en skarp kniv. For hvert ”snit” skal du vaske kniven. Ellers hænger rester fra glasuren ved kniven og gør de efterfølgende udskæringer grimme. Skær de grimme kanter af. Opbevar hindbærsnitterne i kagedåse med bagepapir under låget, så det slutter tæt. Så kan hindbærsnitterne godt holde et par dage, uden at de bliver kedelige.

Leave a Reply