Salat af romanesco, blåbær, hasselnødder og honning/sennepsvinaigrette

Romanesco salat

 

 

 

 

(fra Skagen Food):

 

Ingredienser (4 personer):

  • 1 stk romanesco blomkål
  • 100 g parmesan
  • 100 g blåbær
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 2 spsk honing
  • 2 spsk grov sennep
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • Kørvel (evt.)

 

Fremgangsmåde:

Del romanesco i små mundrette buketter og kom dem i en skål. Pluk kørvelen, skyl det i koldt vand og hak det groft.
Rist hasselnødder i et ildfast fad med lidt olie og fint salt ved 160 grader til de er gyldne (det tager ca. 8-10 min.). Man kan også riste dem på panden.
Bræk parmesan i små brud. Skyl blåbær. Rør honning og sennep sammen med dobbelt volumen af din bedste olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend det hele sammen og lad det trække i 10-15 min. inden du serverer.

Leave a Reply