Æggekage

Æggekage kan laves på alle mulige måder med forskellige grøntsager. Kun fantasien sætter grænser. Brug 2 æg pr. person.

Ingredienser:

  • Løg, hakkede
  • Hvidløg, hakkede
  • Champignon,  i kvarte eller skiver
  • broccoli
  •  4 æg
  • Lidt mælk (ca. 0,5 dl)
  •  Salt, peber, chili, basilikum
  • Revet ost (cheddar giver en flot gul farve)
  • Tomater
  • Evt. purløg som pynt.
  • Rugbrød

Fremgangsmåde:

Hak løg. Svits dem på pande. Fordel broccoli i buketter og svits dem med.

Svits champignon på en separat pande.

Æggekage 1

 

 

 

På den måde undgår du, at væsken fra champignonen kommer med og gør æggekagen vandet. Når champignon er stegt, hændes de over på den anden pande med de øvrige ingredienser.

Æggekage 2

 

 

 

Piske æggene sammen med mælk i en skål. Tilsæt krydderier. Hæld massen over panden. Lad det simre under låg i ca. 20 min. Drys med ost efter ca. 15. min. Servér æggekagen i panden med tomatbåde ovenpå.

Æggekage 3

 

 

 

Æggekage 4

 

 

 

Serveres til rugbrød.

Alternativt forslag: lav æggekagen med skinkestrimler og champignon i stedet for broccoli og champignon.

Categories: Brunch

Tagged in:

Leave a Reply