Lasagne

IMG_2488IMG_2489IMG_2491

 

 

 

 

Ingredienser (4 personer):

Kødsovs:

 • 500 g oksefars
 •  2 løg, hakket
 •  3 fed hvidløg, revet
 •  2 gulerødder i tern
 •  Champignon i skiver
 •  Squash i tern
 •  1 oksebouillon-terning
 •  1 lille dåse tomatkoncentrat
 •  1 dåse hakkede tomater
 •  Salt, peber, oregano, basilikum
 •  Lasagneplader
 •  Ost til at drysse oven på lasagnen

Mælkesauce

 •  30 g. smør
 •  3 spsk. mel
 •  6 dl mælk
 •  salt, peber, muskatnød
 •  100 g. revet ost

Fremgangsmåde:

Lav først kødsovsen: Hak og svits løg. Tilsæt farsen. Tilsæt gulerødder. Dernæst champignon og squash. Når det hele er godt svitset, tilsæt krydderier og dernæst tomatkoncentrat. Tilsæt hakkede tomater. Tilsæt bouillon med ca. 4 dl. vand. Kog et par minutter. Lav mælkesaucen: Smelt smør, tilsæt mel. Rør indtil massen har samlet sig. Tilsæt mælken lidt af gangen. Når en slat mælk er rørt ud, kan du tilføje mere mælk. Tilsæt salt, peber og muskatnød. Tilsæt ost, og lad den smelte.

Du samler lasagnen ved skiftevis at lægge kødsovs, mælkesauce og lasagneplader i et ovnfast fad. Start og slut med mælkesauce. Drys revet ost oven på lasagnen. Bages i ovnen ved 200 grader i 30-40 min (alt efter hvad der står på pakken med lasagnepladerne).

Leave a Reply