Kødboller i tomatsauce

IMG_2417

 

 

 

Kødboller

  • 500 g. oksefars
  • 1 løg,  hakket fint
  • 3 fed hvidløg, revet
  • 2 spsk havregryn
  • 1 æg
  • Champignon i små stykker
  • Feta i små stykker
  • Krydderier: Oregano, basilikum, chili, salt, peber
  • Smør til stegning

Bland ingredienserne og form kødbollerne med en teske. Steges i smør på pande. Når bollerne er stegt færdige kan de bruges i tomatsaucen, som beskrives herunder.

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 1 ds. hakkede tomater
  • Fond (eksemplevis Touch of Taste)
  • Kydderier – eksemplevis basilikum, oregano
  • Revet cheddar-ost

Hak løgene og svits dem i olie. Tilføj de hakkede tomater. Kog op og tilsæt fond og krydderier. Placer kødboller i ildfast fad. Hæld tomatmasse ud over bollerne. Drys ost over. Bag i ovn i ca. 15 min ved 200 grader.

Server med pasta, ris eller, hvis det skal være rigtig sundt, revet squash!

Tip: Lav en ordentlig røvfuld kødboller og opbevar dem i fryseren. Så kan de tages op, efterhånden som du har brug for dem.

 

Leave a Reply