Kødboller
- 500 g. oksefars
- 1 løg, hakket fint
- 3 fed hvidløg, revet
- 2 spsk havregryn
- 1 æg
- Champignon i små stykker
- Feta i små stykker
- Krydderier: Oregano, basilikum, chili, salt, peber
- Smør til stegning
Bland ingredienserne og form kødbollerne med en teske. Steges i smør på pande. Når bollerne er stegt færdige kan de bruges i tomatsaucen, som beskrives herunder.
Tomatsauce:
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 1 ds. hakkede tomater
- Fond (eksemplevis Touch of Taste)
- Kydderier – eksemplevis basilikum, oregano
- Revet cheddar-ost
Hak løgene og svits dem i olie. Tilføj de hakkede tomater. Kog op og tilsæt fond og krydderier. Placer kødboller i ildfast fad. Hæld tomatmasse ud over bollerne. Drys ost over. Bag i ovn i ca. 15 min ved 200 grader.
Server med pasta, ris eller, hvis det skal være rigtig sundt, revet squash!
Tip: Lav en ordentlig røvfuld kødboller og opbevar dem i fryseren. Så kan de tages op, efterhånden som du har brug for dem.