Belgiske Vafler

Mums - Belgiske vafler med banan, jordbær og chokolade

Mums – Belgiske vafler med banan, jordbær og chokolade

 

Belgiske Vafler (16 stk. fordelt på 8 bagninger) Opskrift er inspireret af Alletiders Kogebog

Belgiske vafler bages med gær, så de bliver ekstra store og luftige, i modsætningen til alm vafler, der laves med bagepulver.

Vaffeljern til belgiske vafler kan købes i Danmark – eks OBH og Severin (kan købes i Elgiganten)

Ingredienser:

  • 200 g. hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 2 æg
  • 60 g. margarine
  • 40 g. sukker
  • 10 g. gær
  • 0,5 spsk. olie
  • Salt
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fyld: Flormelis Bananer i mindre stykker Jordbær i mindre stykker Smeltet chokolade (Marabou mælkechokolade er godt – smeltes over vandbad!) eller Nutella

Anden frugt, der kan bruges: vindruer, kiwi, melon, blåbær.
Man kan evt. også servere is eller flødeskum til.

Fremgangsmåde:

Smuldre gær i skål. Drys salt og 10 g. sukker over gæren. På denne måde aktiveres gæren på den mest optimale måde. Bland resten af sukkeret (30 g) med vaniljesukker. Del æggene. Bland æggeblomme med sukkermasse. Pisk det, til det er luftigt. Smelt margarine – tilsæt mælk, når margarinen er smeltet, så det køles ned. Bland æggeblommemassen med gæren. Tilsæt mel og rør. Tilsæt halvdelen af mælken. Pisk med elpisker til det er en homogen masse. Tilsæt resten af mælken. Pisk til massen er flydende. Pisk æggehviderne. Vend dem forsigtig i dejen. Lad dejen hæve i ca. en time. Bag vaflerne på vaffeljernet i ca. 5 min. Placér dem på rist, så bliver de sprøde. Drys en anelse flormelis over vaflerne gennem en si. Fordel bananer og jordbær over vaflerne. Fordel smeltet chokolade over vaflerne.

Leave a Reply