Ingredienser:
- 2 spsk. olie til stegning
- 1 stort løg
- 1 squash
- 2 rød peberfrugter
- 250 g champignon
- 2 porrer
- Aubergine (skrællet)
- 1-2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. paprika
- 10 modne blommetomater eller 2 dåser hakkede tomater
- 1/2-1 tsk. salt
- 1/2 tsk. sort friskkværnet peber
- 2-4 æg
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 spsk. flydende honning
- 2 spsk. balsamico
Tilbehør: Græsk yoghurt, flute, hummus, hakket feta (drysses oven på retten)
Sådan gør du:
- Skær løget i tern, og steg det i en stegepande til det er glasklart.
- Tilsæt porrer i ringe, champignon i kvarte, squash, aubergine, og peberfrugt i tern samt spidskommen og paprika, og steg det hele igennem i 6-7 minutter.
- Skær tomaterne i tern og tilsæt dem, lad dem simre med i et par minutter. Alternativ kan 2 dåser hakkede tomater også bruges.
- Smag blandingen til med salt og peber. Tilsæt flydende honning og balsamico, så smagen balancerer mellem let syrlig og rund. Lad saucen simre i ca. 15 minutter.
- Lav 2-4 fordybninger i blandingen, og slå 2-4 æg ud i dem. Læg låg over stegepanden, og lad æggene sætte sig, i ca. 3-4 minutter.
- Mærk på ægget om hviden er fast og blommen er flydende. Pynt med lidt persille og servér med det samme.