Shakshuka

Ingredienser:

  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 stort løg
  • 1 squash
  • 2 rød peberfrugter
  • 250 g champignon
  • 2 porrer
  • Aubergine (skrællet)
  • 1-2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 10 modne blommetomater eller 2 dåser hakkede tomater
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sort friskkværnet peber
  • 2-4 æg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. balsamico

Tilbehør: Græsk yoghurt, flute, hummus, hakket feta (drysses oven på retten)

Sådan gør du:

  1. Skær løget i tern, og steg det i en stegepande til det er glasklart.
  2. Tilsæt porrer i ringe, champignon i kvarte, squash, aubergine, og peberfrugt i tern samt spidskommen og paprika, og steg det hele igennem i 6-7 minutter.
  3. Skær tomaterne i tern og tilsæt dem, lad dem simre med i et par minutter. Alternativ kan 2 dåser hakkede tomater også bruges.
  4. Smag blandingen til med salt og peber. Tilsæt flydende honning og balsamico, så smagen balancerer mellem let syrlig og rund. Lad saucen simre i ca. 15 minutter.
  5. Lav 2-4 fordybninger i blandingen, og slå 2-4 æg ud i dem. Læg låg over stegepanden, og lad æggene sætte sig, i ca. 3-4 minutter.
  6. Mærk på ægget om hviden er fast og blommen er flydende. Pynt med lidt persille og servér med det samme.

 

Leave a Reply