Ingredienser (4 personer):
- 1 finthakket skalotteløg
- 2 spsk. olivenolie
- 350 g risottoris
- 2 dl hvidvin
- 1 1/4 grøntsagsbouillon
- 250 g varmrøget laks i tern
- 100 g mascarpone
- citronskal (økologisk)
- salt og peber
- en håndfuld rucola som pynt
Sådan gør du:
- Sautér løget i olien, til det er klart.
- Tilsæt risene, og sautér i endnu 1-2 minutter.
- Tilsæt vin, og lad det koge, til vinen er næsten kogt væk.
- Tilsæt 1/3 af bouillonen, og lad det simre i ca. 10 minutter, til bouillonen er absorberet, og risene er møre. Rør jævnligt i gryden.
- Tag gryden af varmen.
- Rør forsigtigt halvdelen af lakseternene i sammen med mascarpone.
- Smag til med revet citronskal, salt og peber.
- Portionsanret risottoen på tallerkener, og top med resten og laksen og rucola.
