Risotto med laks

Ingredienser (4 personer):

  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 350 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 1/4 grøntsagsbouillon
  • 250 g varmrøget laks i tern
  • 100 g mascarpone
  • citronskal (økologisk)
  • salt og peber
  • en håndfuld rucola som pynt

Sådan gør du:

  1. Sautér løget i olien, til det er klart.
  2. Tilsæt risene, og sautér i endnu 1-2 minutter.
  3. Tilsæt vin, og lad det koge, til vinen er næsten kogt væk.
  4. Tilsæt 1/3 af bouillonen, og lad det simre i ca. 10 minutter, til bouillonen er absorberet, og risene er møre. Rør jævnligt i gryden.
  5. Tag gryden af varmen.
  6. Rør forsigtigt halvdelen af lakseternene i sammen med mascarpone.
  7. Smag til med revet citronskal, salt og peber.
  8. Portionsanret risottoen på tallerkener, og top med resten og laksen og rucola.

Leave a Reply