Ingredienser (6-8 personer):
- 32 oreo-kiks
- 4 spsk. smeltet smør
- 5 dl piskefløde
- 200 g flødeost naturel (stuetemperatur)
- 6 spsk. flormelis
- 1/2 spsk. vaniljeekstrakt
Sådan gør du:
Bund:
- Put 20 Oreo-kiks i en frysepose, og knus kiksene med en kagerulle.
- Bland den smeltede smør med de knuste kiks, og tryk Oreo-massen ud i bunden af en springform (24 cm). Sørg for at overfladen er forholdsvis jævn, og at kanten er lige.
Flødeost:
- Pisk fløden med elpisker, indtil fløden er stiv.
- Pisk flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål med piskeris, indtil konsistensen er cremet.
- Pisk flødeostcremen og flødeskum sammen.
- Bræk 4 Oreo-kiks i mindre stykker, og kom dem i cremen. Rør blandingen sammen med en dej-skraber.
- Fordel cremen over din bund af Oreo-kiks. Sørg igen for en jævn overflade og en lige kant. Brug de sidste 8 Oreo-kiks til at pynte toppen af kagen: Knus kiksene eller bræk dem i kvarte, og spred kiksene over kagen. Eller placér kiksene som vist på billedet herunder.
- Stil cheesecake på køl i 5-6 timer eller gerne natten over, og så er den klar til servering.
Tip: Stil din cheesecake i fryseren i et par timer, så har du en isversion.