Cheesecake med Oreo

Ingredienser (6-8 personer):

  • 32 oreo-kiks
  • 4 spsk. smeltet smør
  • 5 dl piskefløde
  • 200 g flødeost naturel (stuetemperatur)
  • 6 spsk. flormelis
  • 1/2 spsk. vaniljeekstrakt

Sådan gør du:

Bund:

  1. Put 20 Oreo-kiks i en frysepose, og knus kiksene med en kagerulle.
  2. Bland den smeltede smør med de knuste kiks, og tryk Oreo-massen ud i bunden af en springform (24 cm). Sørg for at overfladen er forholdsvis jævn, og at kanten er lige.

Flødeost:

  1. Pisk fløden med elpisker, indtil fløden er stiv.
  2. Pisk flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål med piskeris, indtil konsistensen er cremet.
  3. Pisk flødeostcremen og flødeskum sammen.
  4. Bræk 4 Oreo-kiks i mindre stykker, og kom dem i cremen. Rør blandingen sammen med en dej-skraber.
  5. Fordel cremen over din bund af Oreo-kiks. Sørg igen for en jævn overflade og en lige kant. Brug de sidste 8 Oreo-kiks til at pynte toppen af kagen: Knus kiksene eller bræk dem i kvarte, og spred kiksene over kagen. Eller placér kiksene som vist på billedet herunder.
  6. Stil cheesecake på køl i 5-6 timer eller gerne natten over, og så er den klar til servering.

Tip: Stil din cheesecake i fryseren i et par timer, så har du en isversion.

 

Leave a Reply