Kærnemælkshorn

Ingredienser:

Dej:

  • 2 dl kærnemælk
  • ½ pakke gær (25 g)
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 æg
  • 350 g. hvedemel
  • 100 g. blødt smør

Fyld:

  • 100 g. rabarber
  • 2 spsk. sukker
  • 75 g marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • sammenpisket æg til pensling
  • evt. perlesukker og hakkede mandler eller hasselnødder til pynt.

Sådan gør du:

Dej:

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Tilsæt en smule kærnemælk, så gæren kan røres ud heri.
  3. Tilsæt sukker og salt.
  4. Smelt margarine i en gryde. Når den er smeltet, tilsæt resten af kærnemælken, så den lunes med. Tjek at temperaturen er passende, og hæld blandingen i skålen med gæren.
  5. Tilsæt æg.
  6. Tilsæt mel. Rør først med ske. Ælt dernæst med hænderne.
  7. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 2 timer.

Marcipanremonce:

  1. Skær rabarber i små stykker på ca. 1 cm. Kom dem i en skål. Drys 2 spsk. sukker over dem.
  2. Bland marcipan med smør, sukker og hvedemel til en cremet marcipan-remonce. Det er nemmest at bruge hænderne.

Hornene:

  1. Vend kærnemælksdejen ud på et meldrysset bord.
  2. Rul dejen ud til en stor cirkel.
  3. Skær cirklen i 12 lige store trekantede lagkagesnit med en kniv.
  4. Placér en skefuld marcipanremonce og lidt rabarberstykker i den brede ende af hver trekant.
  5. Rul trekanterne sammen til et horn ved at rulle fra den brede ende mod spidsen.
  6. Placér hornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Lad hornene efterhæve tildækket i 30-45 minutter.
  8. Pensl hornene med sammenpisket æg.
  9. Drys evt. med perlesukker og hakkede mandler eller nødder.
  10. Bag hornene ved 200 °C i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Hornene smager bedst nybagte. Men de kan også gemmes et par dage og evt. lunes inden servering. De kan desuden fryses.

Leave a Reply