Havregryns-småkager

Du skal bruge (ca. 60 stk.):

  • 50 g smør (ikke margarine)
  • 2 dl havregryn
  • 1½ dl sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk. mel
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • 14 finthakkede hasselnødder
  • 20-30 g. finthakket chokolade

Sådan gør du:

Smelt smørret. Hæld havregryn i en skål, og tilsæt smørret.

 

 

 

 

Tilsæt derefter æg, sukker samt farin. Chokolade og nødder hakkes fint (men skal ikke kværnes). Bland mel med de bagepulver, vaniljesukker, kanel, kardemomme, hakkede nødder og chokolade, og rør det i dejen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sæt dejen i små toppe på en bageplade med en teske. Lav god afstand, da de flyder en del ud.

 

 

 

 

Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader. Afkøl småkagerne på en rist, så de bliver sprøde.

Leave a Reply