Tarteletter med røget skinke og spidskål

Du skal bruge (til 6 personer):

  • 200 g spidskål (snittes)
  • 2 gulerødder (skrælles og skæres i skrå skiver)
  • 25 – 30 g smør eller stegemargarine
  • 2 ½ spsk. hvedemel
  • 4 dl. bouillon
  • 2 dl. piskefløde
  • 200 g røget skinke i tern
  • 1-2 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Persille
  • 6 tarteletter
  • Pynt: 1 æble og persille – eller evt. timian.

Sådan skal du gøre:

Snit spidskål og skær gulerødder i skrå skiver. Kog spidskål og gulerødder i ca. 5 min. i letsaltet vand. Afdryp grønsagerne i en sigte. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Tilsæt varm bouillon lidt ad gangen under omrøring. Hæld fløden i, og lad det hele koge igennem under omrøring.

Tilsæt skinke, spidskål, gulerødder og hakket persille. Kog op under omrøring, og smag til med sennep, salt og peber.

Varm tarteletterne let i ovnen. Fyld den varme stuvning i.

Serveres pyntet med tynde æbleskiver og evt. et par grene persille.

 

Leave a Reply