Brownie med karamel

Du skal bruge (ca. 25 stykker):

  • 4 æg
  • 6 dl sukker
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 175 g. smør
  • 3 dl. hvedemel
  • 8 spsk. kakao
  • ½ tsk. bagepulver

Karamelfyld

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 80 g. smør
  • 80 g. brun farin
  • En lille tsk. havsalt

Sådan gør du:

Lav først kagedejen: Smelt smørret. Pisk æg med sukker og vaniljesukker – brug elpisker.

 

 

 

 

Bland mel, kakao (siet) og bagepulver. Tilsæt smeltet smør og melblandingen til dejen, og vend dejen godt rundt.

 

 

 

 

Hæld 2/3 dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Fadet skal være ca. 20×20 cm. Det er nemmest at fore formen med bagepapir ved at placere 2 strimler af bagepapir i hver sin retning.

 

 

 

 

Bag kagen i 35 minutter ved 175 grader til den lige har sat sig.

Mens kagen er i ovnen, laves karamelfyldet. Kom smør, kondenseret mælk, sat og brun farin i en gryde.

 

 

 

 

Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring, og lad den stå på varmen i 15-20 minutter under omrøring, til sukkeret er opløst, og karamellen er blevet relativt tyk og lysebrun.

 

 

 

 

Hæld karamellen over kagen – den skal ikke falde sammen under fyldet. Fordel karamellen jævnt over kagen, og prik evt. hul ned til kagen, så lidt af karamellen kan trænge ned. Fordel det sidste af dejen over karamelfyldet. Dette gøres lettest lidt ad gangen, så dejen smelter lidt og lettere fordeler sig.

 

 

 

 

Bag kagen færdig i 35-45 minutter.
Lad kagen køle helt af, og skær den forsigtigt ud i kvadrater.

Kagen bliver bedre af at stå et døgn eller mere, så den er god som gæstekage…😊

Kagen kan også bruges som dessert med en kugle is og lidt bær.

Leave a Reply